DEN HAAG – Op donderdag 12 november 2020 jl. nam MS.ABA kijkers vanuit hun huiskamers mee naar een unieke muzikale ervaring met soulvolle klanken. In een aangepaste stijl, werd het PAARD-concertenhal vakkundig omgebouwd tot een virtuele setting voor het ‘Rooted’ EP Release Evenement.

Hiermee konden fans van MS.ABA van binnen en-buitenland meegenieten van een ware muziekbeleving. Iets wat onder ‘normale’ omstandigheden niet zo gemakkelijk plaats had kunnen vinden.

De zangeres verweeft haar Ghanese afkomst met haar Nederlandse opvoeding om de dualiteit van haar identiteit en die van vele andere Ghanezen die in de diaspora leven, te omarmen. Door haar opvoeding in een Ghanees huishouden waar zij omringd werd door veel liefde voor Afrikaanse muziek, mode en eten werd het project voor haar langverwachte EP gestart. ‘Rooted’, een ode aan alles wat haar tot artiest en persoon heeft gevormd.

De release van ‘Rooted’ de EP, is een project die maar liefst zes jaar in de maak is geweest. Sinds de release van haar eerste single: SHERO in 2014, heeft de zangeres vier singles uitgebracht, maar nooit het moment gevonden om er een album van te maken.

Achteraf gezien is zij dankbaar geweest voor de tijd die zij aan dit project heeft kunnen besteden. Met een terugblik op dit traject, kijkt zij naar dit project als een nodige persoonlijke groei en ontwikkeling voor een meesterwerk.

De Ghanees-Nederlandse zangeres uit ook haar waardering voor de mensen die haar tot zover hebben geholpen tijdens haar reis naar ‘Rooted’. “Er is een ‘dorp’ voor nodig”, aldus MS.ABA.

Afrodutch samenwerkingen

Omringd door excellentie in de diaspora, streeft MS.ABA er continu naar om voor toekomstige projecten samen te werken met Afro-Nederlandse creatievelingen. Akua Konadu van Cosmos & Lipstick leidde de pers voor de EP en regisseerde het virtuele concert, terwijl Frandjescka Balootje de presentatie verzorgde.

Aan de band ontbreekt de excellentie ook niet. MS.ABA’s optreden werd ondersteund door de ‘Rooted Band’ bestaande uit Angolese, Congolese en Ghanese muzikanten uit Den Haag. MS.ABA en haar band droegen outfits ontworpen door Eketino, een Ghanese modeontwerper onder andere bekend van Amsterdam International Fashion Week.

Het ‘huiskamerconcert’ is mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Stichting Sankofa, Aftown, Hiradio en Live Xtra (Ghana).

MS.ABA’s clip voor de single ‘Tomorrow’ werd onlangs op vrijdag 20 november online uitgebracht en met lovende recensies ontvangen. ‘Rooted’ de EP is nu beschikbaar op alle streamingplatforms.